$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0$columns=4$count=9$show=home

3 tips om jezelf te overstijgen in 2018

Als vrouwelijke ondernemer, echtgenoot, moeder en gelijkgestemde ziel, is het een van mijn voornemens om je dit jaar te inspireren, te helpen je doelen te bereiken & je innerlijke potentieel verder te ontwikkelen.

Jarenlange ervaring heeft mij geleerd dat een zeer krachtige inspiratiebron verborgen ligt in alledaagse ontmoetingen en de verhalen die ons pad kruisen. Dus - zelfs als op het eerste gezicht de relevantie van het verhaal dat ik nu deel niet direct duidelijk is - wil ik er toch op aandringen dat je even achterover leunt en vijf minuten neemt om het te laten inzinken.

Want aan het begin van dit nieuwe jaar - een jaar vol nieuwe kansen - ben ik ervan overtuigd dat het je de energie zal geven die je nodig hebt om ervoor te 'gaan', om van 2018 een succesvol en gelukkig jaar te maken!

Tijdens de kerstvakantie nam mijn zoon Tim (9) deel aan een kamp dat werd georganiseerd door Nong Jang, de Taekwondo-club waar hij de afgelopen drie jaar trainde. Taekwondo is een Koreaanse krijgskunst, gekenmerkt door de snelle traptechnieken. De laatste dag van het kamp besloot ik Tim zelf op te halen. Ik zorgde ervoor dat ik een uur eerder aankwam omdat ik hem echt in actie wilde zien. Terwijl ik daar stond te kijken, werd ik niet alleen aangenaam verrast door alle indrukwekkende bewegingen die mijn zoon had geleerd maar ook door de buitengewone man die zijn trainer (en drijvende kracht achter de club) was.

Als waarderingsdeskundige weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om regelmatig je appreciatie uit te drukken voor wat mensen doen. En toch realiseerde ik me plotseling dat ik nooit echt de tijd had genomen om deze man te bedanken voor zijn betrokkenheid bij de training van mijn zoon gedurende de afgelopen drie jaar.

Daarom ging ik aan het einde van de sessie hem persoonlijk te bedanken. We begonnen te praten en tijdens ons gesprek viel ik van de ene verrassing in de andere; die alledaagse ontmoeting bleek een van die krachtige inspiratiebronnen te zijn!

Drieëntwintig jaar geleden besloot Rudy Pelgrims (46) om een Taekwondo-club over te nemen om er iets bijzonders van te maken. Zijn droom was om kinderen te leren hoe ze kunnen uitgroeien tot gezonde en sportieve volwassenen die weten hoe ze een gebalanceerd en gelukkig leven voor zichzelf kunnen opbouwen. Dat is de reden waarom zijn missie tot op de dag van vandaag is om kinderen te leren wat het betekent om vol te houden en om hen te laten zien hoe doorzettingsvermogen leidt tot krachtige resultaten. Maar de schoonheid van doorzettingsvermogen is niet het enige dat Rudy kinderen wil leren: hij wil ze ook andere belangrijke levenswaarden bijbrengen, zoals beleefdheid en respect. Dat is de reden waarom hij in zijn club mensen uit verschillende culturele achtergronden samenbrengt. En het is gewoon geweldig om te zien hoe kinderen uit al deze verschillende culturen 'liefdevol' samen trainen!

In de loop van de afgelopen drieëntwintig jaar heeft Rudy's Taekwondo-club een geweldige reputatie opgebouwd - wereldwijd! - en hij heeft zoveel jongens en meisjes geleerd wat het betekent om toegewijd te zijn aan hun praktijk en training, om nooit op te geven, om gedisciplineerd te zijn, om geduld te hebben en om zichzelf stap voor stap te verbeteren. En daarmee is Rudy erin geslaagd om deze kinderen een van de meest waardevolle geschenken te geven die je kan krijgen: zelfvertrouwen! Omdat zelfvertrouwen, geloven in jezelf en zelfwaardering de belangrijkste voorwaarden zijn om je innerlijke potentieel als persoon te kunnen vervullen.

Wat Rudy nog opvallender maakt, is het feit dat hij dit al vele jaren op vrijwillige basis doet en dat hij zelfs een deel van zijn dagtaak (en financiële inkomsten) opgaf om dit te kunnen doen. Vandaag werkt hij 2/3de en wijdt hij daarnaast wekelijks nog 15 à 20 uur aan zijn Taekwondo-project. Hij is erin geslaagd om een team van maar liefst elf trainers bijeen te brengen, die elk hun uiterste best doen op een puur vrijwillige basis. Als gevolg hiervan heeft Rudy's Nong Jang-club vele medailles gewonnen.

Dus heeft Rudy bewust de keuze gemaakt om niet alleen te focussen op het maken van een financieel inkomen; hij heeft ervoor gekozen om zich ook te concentreren op het maken van een ander soort inkomen - een die heel belangrijk voor hem is, een die hem een diep gevoel van vervulling en levensvreugde en veel energie geeft.

Toen ik hem vroeg wat hem het grootste gevoel van vreugde gaf, dacht hij niet lang na: "Het feit dat ik kinderen zie die hun Taekwondo-vaardigheden ontwikkelen en dat ik hen kan helpen om mentaal sterker te worden, geeft me de kracht om keer op keer 200 % van mezelf te geven. En het feit dat zelfs kinderen met een mentale of fysieke beperking kunnen floreren in onze club, geeft me echt vleugels."

Ik vroeg hem of hij soms ook moeilijkheden ondervindt bij het realiseren van zijn droom. Op die vraag antwoordde hij: "Soms komen kinderen die ik gedurende een langere periode heb getraind, ineens niet meer opdagen of veranderen ze van club. Zo gewoon verdwijnen van de ene dag op de andere, zonder feedback of enige uitleg - het doet me pijn als dat gebeurt. Ik heb geen grote woorden van dank nodig, maar een beetje erkenning en respect doen een veel. Geloof het of niet, zelfs een trainer heeft daar behoefte aan! Verder hecht ik enorm veel belang aan rechtvaardigheid, zelfs in gevechten."

Rudy's verhaal is een mooi verhaal over 'leiderschap' en 'geven'. Rudy heeft duidelijk zijn missie in het leven gevonden en dit geeft hem een diep gevoel van vervulling. Dag na dag laat hij, waar hij ook gaat, een positieve voetafdruk achter, een 'plus'. En dat is buitengewoon.
Dus als we beginnen aan het avontuur van een nieuw jaar voor ons, wat kunnen we dan leren van dit verhaal? Wat kan ons kan helpen dit jaar onze doelen te bereiken en ons innerlijk potentieel verder ontwikkelen?

1. Een gezonde geest in een gezond lichaam?

Sport beoefenen is erg belangrijk om mentaal en fysiek te groeien. Sporten maakt je sterk. Te vaak zijn we ongeduldig wanneer we niet snel genoeg vooruit gaan of wanneer het moeilijk wordt - we zijn dan geneigd om de handdoek in de ring te gooien. Geduld en doorzettingsvermogen zijn twee eigenschappen die velen van ons hebben verloren. En dat is jammer, want alleen door vol te houden zullen we uiteindelijk - stap voor stap - vooruitgang boeken in het leven. Het is doorzettingsvermogen dat ons in een opwaartse spiraal katapulteert: het schept zelfvertrouwen en geeft je voortdurend kracht. Zelfvertrouwen is de basis van alle succes!

2. Hoe zit het met een "dankjewel"?

We nemen veel in het leven als vanzelfsprekend. Terwijl het zo belangrijk is om af en toe wat ruimte te creëren in onze drukke levens om dankbaarheid te voelen - en uit te drukken. We zijn namelijk omringd door zoveel mensen die zich op de een of andere manier inzetten om ons leven beter te maken. Maar vanwege de manier waarop we ons leven leiden, lijken we ons vermogen te hebben verloren om dat op te merken. Soms word ik boos op mezelf omdat ik er zelf ook niet genoeg bij stilsta. Dus de volgende keer dat een trainer, een leraar, een vrijwilliger, of misschien zelfs een van je collega's of je baas je pad kruist, probeer dan je waardering te uiten voor wat ze voor je doen. We neigen ernaar tegenwoordig zo opgeslorpt te worden door technologie dat we alles over de menselijke connectie vergeten.
Misschien zal 2018 het jaar worden waarin we allemaal wat minder op onze smartphones kijken en iets meer om ons heen? Wat als we dit jaar allemaal bewust zouden proberen een compliment te geven of 'bedankt' te zeggen aan iemand die dit niet verwachtte?

3. Hoe zit het met je verdienmodel?

Zie de start van dit nieuwe jaar als een gelegenheid om na te denken over de baan die je doet. Wat levert het jou op? Is er een balans tussen je monetaire inkomen en het inkomen dat je genereert voor je ziel? Voed je je geest met voldoende positieve energie? Geven je professionele activiteiten je energie? Laten ze je achter met een gevoel van vervulling dat je hart verwarmt? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf af te vragen! Want als uw inkomensmodel uit balans is, zal deze onevenwichtigheid op de langere termijn een negatief effect hebben op je algemene energieniveau. Dus wees eerlijk tegen jezelf. "Geld alleen brengt geen geluk", is wat mijn grootvader placht te zeggen. En het is pas nu, zoveel jaren later, dat ik volledig ben gaan begrijpen wat hij daarmee bedoelde. Dus bedenk dit jaar een activiteit die je echt gelukkig maakt, probeer het in je dagelijkse leven op te nemen en kijk wat er met je levenskwaliteit gebeurt!

GELUKKIG NIEUWJAAR - moge 2018 een gelukkig, gezond en succesvol jaar voor jou zijn!

Nathalie Arteel
Leading Angel 
Motivatie- & waarderingsexpert

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/loyalty.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/engagement.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/welzijn.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/performance.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/cultuur.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/leadership.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/change.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/contact.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

change,3,cultuur,19,engagement,17,leadership,14,loyalty,2,performance,8,welzijn,18,
ltr
item
HR Nieuws: 3 tips om jezelf te overstijgen in 2018
3 tips om jezelf te overstijgen in 2018
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiutyE0C0qbPinslVunDPQc0ujHMH4atN4rYO6L1uTnRlWkDYtPJbRUY65jLG2pD6uJ27DTuIdtzwGqDTsnUGqFtKCLocEA0Ak1sryB59SQ5J4w4aFwHDAyGruG8TICqygLqTn6cQA9ls8-/s640/exceed-yourself.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiutyE0C0qbPinslVunDPQc0ujHMH4atN4rYO6L1uTnRlWkDYtPJbRUY65jLG2pD6uJ27DTuIdtzwGqDTsnUGqFtKCLocEA0Ak1sryB59SQ5J4w4aFwHDAyGruG8TICqygLqTn6cQA9ls8-/s72-c/exceed-yourself.jpg
HR Nieuws
https://www.hrnieuws.be/2018/01/wil-je-een-succesvolle-en-bevredigend.html
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/2018/01/wil-je-een-succesvolle-en-bevredigend.html
true
2714285598306982913
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zoaps 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy