$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0$columns=4$count=9$show=home

Waarom een office pet een goed idee is

Iedere dierenvriend kent dit gevoel: een stressvolle, moeilijke dag op kantoor kan door niemand beter verholpen worden dan door je trouwe huisdier. Quality time doorbrengen met je troeteldier verlicht meteen je stemming en tovert een lach op je gezicht. De stress valt letterlijk als een last van je schouders. Uit Brits onderzoek is gebleken dat er trouwens geen betere manier is om na een drukke werkdag te ontspannen dan door tijd met je huisdier door te brengen. Ze zorgen niet alleen voor gezelschap en entertainment, ze zijn ook goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Dierenbaasjes leven langer en hebben minder last van hoge bloeddruk, depressies of hartfalen. Huisdieren hebben dus tal van voordelen, zou het niet prachtig zijn om deze ook naar de werkvloer te kunnen doortrekken?

In de Verenigde Staten zijn er al verschillende bedrijven die de proef op de som nemen en een diervriendelijke werkplek creëren: werkgevers als Google, Amazon en Purina sporen hun personeel aan om zich door hun huisdieren op de werkvloer te laten vergezellen. Die dierlijke aanwezigheid wordt als uitermate positief ervaren, zo blijkt uit een studie door de Virginia Commonwealth University. Mensen die overdag in het aangename gezelschap van een kantoorhond vertoeven, rapporteren minder stress dan wanneer er geen viervoeter deel uitmaakt van de werkvloer. Een kleine research op het Internet leert me dat deze trend zich voornamelijk beperkt tot de VS. In België zijn er nog niet veel bedrijven met een kantoordier. Welke voordelen haalt een bedrijf uit het aanschaffen van een office pet?

Mental breaks
Vandaag de dag is prestatiedrang een steeds meer algemeen gegeven in de werkomgeving. Carrière maken neemt de eerste plaats op de prioriteitenlijst in, terwijl gezondheid en voldoende rust eerder achterop hinkelen. Steeds meer mensen worden volledig opgeslorpt in hun werk, waardoor de broodnodige pauzes vergeten geraken. Een office pet kan dit probleem verhelpen.
Zo staat een hond op zijn dagelijks ommetje om, het perfecte moment om ook zelf een frisse neus te halen. Naast het feit dat bewegen goed is voor je gezondheid, boost een korte wandeling je creativiteit en productiviteit. Ook een kat kan voor de nodige verpozingen zorgen. Katten vleien zich maar al te graag even neer op je toetsenbord of documenten. Terwijl zij liggen te snoezen, onderbreek jij even de werksleur en kan je naar adem happen.

Goed voor de gezondheid
Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat huisdieren goed zijn voor je gezondheid. Huisdieren dragen namelijk goede microben bij zich. Door blootgesteld te worden aan deze goede microben versterkt je immuunsysteem en ben je minder vatbaar voor ziektes. Een mooie surplus voor je bazen, want dit resulteert namelijk in gezonder personeel en minder ziekteverzuim.

Minder stress
Huisdieren zijn goede stressverhelpers. Het strelen van een hond of kat helpt je lichaam om een relaxhormoon te produceren en het vermindert het gehalte van een aantal stress gerelateerde hormonen. Na een vervelend gesprek met een moeilijke klant of het doorploeteren van een stapel dossiers werkt niets zo verkwikkend als een knuffel met je troeteldier. Geef toe, wie wordt nu niet gelukkig van een vrolijke kwispelende staart tussen de bureaus.

Positieve werksfeer
Dieren bevorderen de sociale interactie tussen mensen. Uit onderzoek is gebleken dat office pets een positieve invloed hebben op de moraal, communicatie en samenwerking binnen teams. Randolph Barker, management professor aan de Virginia Commonwealth University, omschrijft ze als 'communication energizers'. Ze zorgen voor een warme gloed, een gezellige huiselijke sfeer op het werk. Werknemers zullen sneller uit hun comfortzone treden om een praatje te slaan als er een hond of kat in de buurt is om het ijs te breken. Ze brengen levendigheid en schwung in de gesprekken en vergroten de betrokkenheid. Teams met een dier werken beter samen omdat ze meer vertrouwen in elkaar stellen.

Bedenkingen
Kantoordieren hebben dus tal van voordelen: ze zijn goed voor geest, lichaam, creativiteit en collegialiteit. Toch moeten er een aantal aspecten in acht worden genomen. Niet ieder dier is geschikt om hele dagen op kantoor door te brengen. Ze moeten goed opgevoed zijn, zindelijk, ziektevrij en gevaccineerd. Ook hun welzijn moet in acht worden genomen: zijn er voldoende plekjes om te slapen? Staan er voldoende brokken, is er vers water??Het grootste hekelpunt echter is dat niet iedereen een even grote dierenvriend is of als er iemand met een allergie kampt. Mits grondig overleg en het uittekenen van een duidelijk dierenbeleid, zoals bijvoorbeeld het inlassen van diervrije zones op het werk, kunnen ook deze bedenkingen verholpen worden.

Jasmien Schaevers

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/loyalty.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/engagement.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/welzijn.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/performance.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/cultuur.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/leadership.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/change.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/contact.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

change,3,cultuur,19,engagement,17,leadership,14,loyalty,2,performance,8,welzijn,18,
ltr
item
HR Nieuws: Waarom een office pet een goed idee is
Waarom een office pet een goed idee is
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhj7Tr2WA01ORfY3LH0NvFVGE2BdgvHRpuuRqIduKg0vjUBR8fo_e1IAksrMxeiO_3RgJ86LXahxdgapCPpRzsUk5GLOdrdMMm-1iCbej6cKm7Wj18CsNg8j6EILEmYeAsEUAnVjzE3Q3ED/s1600/Waarom+een+office+pet+een+goed+idee+is.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhj7Tr2WA01ORfY3LH0NvFVGE2BdgvHRpuuRqIduKg0vjUBR8fo_e1IAksrMxeiO_3RgJ86LXahxdgapCPpRzsUk5GLOdrdMMm-1iCbej6cKm7Wj18CsNg8j6EILEmYeAsEUAnVjzE3Q3ED/s72-c/Waarom+een+office+pet+een+goed+idee+is.jpg
HR Nieuws
https://www.hrnieuws.be/2017/08/waarom-een-office-pet-een-goed-idee-is.html
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/2017/08/waarom-een-office-pet-een-goed-idee-is.html
true
2714285598306982913
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zoaps 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy