$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0$columns=4$count=9$show=home

7 memorabele manieren om iemands anciënniteit te vieren

Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in iemands carrière is zijn eerste werkdag. Elk jaar opnieuw denken werknemers op deze dag terug aan deze eerste werkdag; een dag waarop je meestal veel aandacht hebt gekregen, maar waarvan je je misschien ook nog levendig je onwennigheid kan herinneren. Een dienstverjaardag is vaak ook het moment voor een medewerker om eens achterom te kijken en stil te staan bij zijn professionele, maar vaak ook persoonlijke, evolutie.

Beeld je even het volgende in: Hoe zou je je voelen als iemand heel belangrijk in je leven je verjaardag vergeet? Of wat als je partner jullie huwelijksverjaardag vergeet? Mogelijk ben je gekwetst, of op zijn minst zeer teleurgesteld in deze persoon.
Laten we dit even doortrekken naar de werkvloer. Hoe zou je je voelen als er op je werk niemand aan gedacht heeft dat je op die dag X aantal jaren in dienst bent? Na één jaar dienst verwacht je mogelijk nog geen toeters en bellen, en zal je hier vermoedelijk geen drama van maken. Maar wat als je zelfs op de dag dat je 10 jaar in dienst bent gewoon dezelfde goedemorgen krijgt van je baas als alle andere dagen?

Een verjaardag is voor iedereen een speciale en belangrijke dag. Of het nu gaat om je persoonlijke verjaardag of om een professionele verjaardag. Het vieren van een 'werk'-verjaardag is een manier om je waardering te tonen voor wat deze persoon in de afgelopen jaren voor het bedrijf heeft betekent. Het is een manier om te vertellen dat deze persoon belangrijk is en dat zijn of haar inzet wel degelijk een verschil maakt.

Onderstaande snelle en budgetvriendelijke tips helpen je ongetwijfeld op weg om van een dienstverjaardag een speciale en onvergetelijke dag te maken voor elke medewerker.

1. Make it personal
Spreek uit wat je waardeert aan zijn of haar jarenlange inzet, maar zorg er vooral voor dat de ander deze boodschap ook werkelijk ontvangt. Maak oogcontact, lach naar de ander, maak eventueel een waarderend gebaar (een schouderklopje, een duim omhoog, een handdruk,…). Wees oprecht geïnteresseerd in de ander. Vraag wat deze dag betekent voor hem/haar en vooral, luister naar de ander.

2. Make it surprising
Verras je medewerker. Doe iets voor de ander wat je normaal niet doet. Haal een tas koffie of een kopje thee, was de auto van je medewerker, zing (of playback) een liedje dat je speciaal voor deze medewerker hebt uitgekozen, organiseer een 10' popcorn party met het team, doe de keukendienst in zijn/haar plaats, leen je bureaustoel voor een dagje uit aan je medewerker,… Wedden dat hier binnen 10 jaar nog over gesproken zal worden!

3. Make it unforgettable
Voorzie een klein aandenken voor deze speciale dag. Een (home-made) award, een gepersonaliseerde T-shirt gesigneerd door heel het team, een ingekaderd certificaat, een mooie pin… De ervaring leert ons dat zelfs decennia later zulke kleine attenties nog altijd een ereplaats zullen innemen op zijn/haar bureau.

4. Make it fun
Verzamel anekdotes of foto's van de medewerker bij collega's (of waarom niet bij familieleden van de medewerker) en maak er iets leuk van: een knotsgek gedicht, een grappige powerpoint, een flitsende wall of fame,… Versier het bureau van de medewerker met deze herinneringen op zijn/haar anciënniteitsdag.

5. Make it public
Organiseer een korte verrassingsbijeenkomst waarbij heel het team aanwezig is om de medewerker figuurlijk (of letterlijk) in de bloemetjes te zetten. Bedank de medewerker persoonlijk en benadruk hoe belangrijk zijn of haar bijdrage is geweest voor het bedrijf.
[Denk er wel aan dat sommige mensen er niet van houden om publiekelijk in de belangstelling te staan. Probeer hier rekening mee te houden.]

6. Make it familiar
Achter elke succesvolle medewerker staat vaak een partner en soms ook kinderen die deze persoon dag in dag uit steunen en aanmoedigen. Bedank ook eens deze achterban met een kaartje, bloemen of een verrassingsmand vol lekkers voor jong en oud. Benadruk hoe belangrijk de medewerker is voor het team, en hoe trots jullie zijn om deze persoon in het team te hebben. Geef aan hoe dankbaar je bent voor de goede zorgen en het begrip dat de medewerker thuis krijgt.

7. Make it timely
Bewust stilstaan bij de inzet van een medewerker op de dag dat deze zoveel jaren in dienst is is ontzettend belangrijk. Maar waarom zou je wachten tot dat ene moment om je dankbaarheid te uiten. Daarom, toon je waardering en appreciatie voor je medewerkers ook doorheen het jaar.

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/loyalty.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/engagement.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/welzijn.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/performance.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/cultuur.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/leadership.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/change.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/contact.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

change,3,cultuur,19,engagement,17,leadership,14,loyalty,2,performance,8,welzijn,18,
ltr
item
HR Nieuws: 7 memorabele manieren om iemands anciënniteit te vieren
7 memorabele manieren om iemands anciënniteit te vieren
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXp_VIzcUGR5AkUfFQU089I1Kb56sa_rqk0o-FwgN7AgAgWCSlrP9DdrSpfBgf0PGNYkXT7diuv1q9xnwjI-o4sBpp_AuFVM5TE5nMJQIaJ3CfY3TOt-Z3AeD4e6zhBnD4M9H55EmabdNp/s1600/7+memorabele+manieren+om+iemands+anci%25C3%25ABnniteit+te+vieren.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXp_VIzcUGR5AkUfFQU089I1Kb56sa_rqk0o-FwgN7AgAgWCSlrP9DdrSpfBgf0PGNYkXT7diuv1q9xnwjI-o4sBpp_AuFVM5TE5nMJQIaJ3CfY3TOt-Z3AeD4e6zhBnD4M9H55EmabdNp/s72-c/7+memorabele+manieren+om+iemands+anci%25C3%25ABnniteit+te+vieren.jpeg
HR Nieuws
https://www.hrnieuws.be/2017/08/7-memorabele-manieren-om-iemands.html
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/2017/08/7-memorabele-manieren-om-iemands.html
true
2714285598306982913
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zoaps 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy