$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0$columns=4$count=9$show=home

6 lessen in leiderschap van Ethan Hunt


♫ Dun dun dada Dun dun dada Dun dun ♫

Afgelopen weekend was ik er getuige van hoe Ethan Hunt, vertolkt door Hollywoodfenomeen Tom Cruise, samen met zijn team voor de vijfde maal de wereld van de ondergang redde. Ik moet eerlijk toegeven, ik heb wel een zwak voor de Mission Impossible franchise en Rogue Nation stelde zeker niet teleur: levensechte actiescenes, sensatie, humor, alsook schitterende locaties én goed acteerwerk. Maar boven alles is de filmserie ook leerrijk. Van leerling in het vak groeide Ethan Hunt uit naar de natuurlijke leider van zijn groep. Zijn leiderschap is de sleutel tot succes of mislukking. Welke belangrijke leiderschapslessen kunnen we uit de filmfranchise trekken en op de werkvloer implementeren?

1. Bouw een sterk team uit

Er bestaat geen twijfel over, Ethan Hunt is geweldig getalenteerd, maar hij gaat geen enkele missie in zijn eentje aan. De doelen die hij bereikt, zijn het resultaat van een prachtig staaltje teamwork. Elk teamlid heeft zijn specifieke vaardigheid en draagt zijn steentje bij. Denk maar aan Benji Dunn die met een enkele muisklik elk computersysteem kan hacken of de vechtskills van Ilsa Faust waardoor Hunt ternauwernood kan ontsnappen aan The Syndicate. Een leider is maar zo goed als zijn team. Goede leiders erkennen het talent van hun medewerkers en benutten deze zo goed mogelijk, zodat iedereen een positieve bijdrage levert aan het einddoel.

2. Werk planmatig

In elke Mission Impossible film duikt er wel een obstakel op dat moet overwonnen worden: het inbreken in een sterk beveiligd gebouw, het downloaden van een zwaarbewaakt computerbestand, … Dit gebeurt niet halsoverkop, maar vergt telkens een uitgebreide planning, waarbij timing een belangrijke factor vormt. Elke stap die wordt gezet, wordt in kaart gebracht. Een leider staat of valt met een goed planning. Een leidinggevende dient het werk zo te organiseren dat de beoogde resultaten binnen de gestelde tijd behaald worden. Leiders hebben er dus alle baat bij om eerst een grondig plan uit te tekenen vooraleer ze aan de slag gaan.

3. Wees flexibel

Plannen hebben echter de gewoonte dat ze veranderen. Elke Mission Impossible film heeft wel een plottwist die een spaak in de wielen steekt. Snel anticiperen is dan ook een must. Leiders moeten steevast bereid zijn om hun planning bij te sturen waar mogelijk. Hij moet zich laten kenmerken door zijn flexibiliteit. Een werkomgeving is immers nooit statisch, maar ondergaat continu veranderingen.

4. Straal zelfvertrouwen uit

Hoe slecht de zaken er soms voor staan, Hunt blijft altijd geloven in de goede afloop. Hij laat de moed niet zakken en vindt altijd wel een manier om deze hindernissen te overwinnen. Zijn positieve ingesteldheid straalt hij uit naar zijn teamleden, die maar al te zeer bereid zijn om de extra mijl te gaan. Een leidinggevende moet uitgaan van eigen overtuiging. Leiders met zelfvertrouwen inspireren hun teams om het beste uit zichzelf te halen. Kortom leiders met vertrouwen hebben medewerkers met vertrouwen.

5. Durf risico's nemen

Ethan Hunt is niet te beroerd om risico's te nemen om zijn doel te bereiken. Of hij nu van een wolkenkrabber springt, een klif beklimt, of hij aan een opstijgend vliegtuig bengelt, Ethan doet het allemaal om zijn doel te bereiken. Leiders moeten van tijd tot tijd het aandurven om risico's te nemen. Zeker in een wereld waar innovatie de basis is voor succes. Vaak moeten er knopen doorgehakt worden, zonder dat je over voldoende informatie beschikt om de juiste keuze te maken. Of kom je in een situatie terecht waar het nodig is om af te wijken van de standaardprocedures.

6. Toon waardering

Zoals al aangehaald is Hunt zich uitermate bewust van de kwaliteiten van zijn teamleden en laat hij dan ook geen enkele kans voorbijgaan om zijn appreciatie te uiten. Een lach, een schouderklopje, een simpele dank je wel, een drankje om de goede afloop te vieren, Hunt doet het allemaal. Hij geeft zijn teamleden de kans om hun talenten te benutten, waardoor zijn teamleden vleugels krijgen en zich loyaal opstellen tegenover hun leider. Luther, Brandt en Benji zijn maar al te bereid hun leven in de waagschaal te stellen om hem te helpen bij de missie. Door erkenning te geven aan werknemers voor hun verwezenlijkingen, motiveer je hen tot betere werkprestaties. Hun betrokkenheid tot de job zal alleen maar stijgen. Elke werknemer wil met tijd en stond erkenning en waardering door de persoon die het dichtst bij hem staat, zijn directe leidinggevende.

Jasmien Schaevers


$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/loyalty.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/engagement.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/welzijn.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/performance.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/cultuur.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/leadership.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/change.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/contact.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

change,3,cultuur,19,engagement,17,leadership,14,loyalty,2,performance,8,welzijn,18,
ltr
item
HR Nieuws: 6 lessen in leiderschap van Ethan Hunt
6 lessen in leiderschap van Ethan Hunt
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyCJzl48jSVTbu9DBR9du5rt9NbYU47r7v7r_ykV1eBrzjtdArFWrcYi0OIMQiJnJDhMK2tYH64vhbiSx2a65aRl5UjONVTnAhndp-5DwYzlr29_uNTwOB1lckx8e4oDUNqe5xde-BtFte/s640/6+lessen+in+leiderschap+van+Ethan+Hunt.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyCJzl48jSVTbu9DBR9du5rt9NbYU47r7v7r_ykV1eBrzjtdArFWrcYi0OIMQiJnJDhMK2tYH64vhbiSx2a65aRl5UjONVTnAhndp-5DwYzlr29_uNTwOB1lckx8e4oDUNqe5xde-BtFte/s72-c/6+lessen+in+leiderschap+van+Ethan+Hunt.jpg
HR Nieuws
https://www.hrnieuws.be/2017/08/6-lessen-in-leiderschap-van-ethan-hunt_8.html
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/2017/08/6-lessen-in-leiderschap-van-ethan-hunt_8.html
true
2714285598306982913
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zoaps 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy