$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0$columns=4$count=9$show=home

27 - gewaardeerd & geëngageerd?

Het begin
Exact 5 jaar geleden nam ik afscheid van de academische wereld om de eerste stap in mijn professionele carrière te nemen. Ik liet de vertrouwde wereld van aula's, professoren en leerstof achter me om op ontdekking te gaan naar bedrijven, collega's en verantwoordelijkheden.
Met volle overtuiging ging ik op zoek naar de ideale job. Het domein was me heel duidelijk van bij het begin. Het moest en zou een functie binnen een HR domein worden waarbij ik heel wat contact kon hebben met mensen. Verder zocht ik vooral naar een uitdagende functie met een fantastisch team bij een bedrijf waar ik kon doorgroeien op de langere termijn. Bedrijfswaarden, -normen -en cultuur waren woorden waaraan ik relatief weinig belang hechtte aangezien ik er vanuit ging dat dit bij ieder bedrijf op punt stond. Deze woorden stonden dan ook op quasi iedere bedrijfspagina uitvoerig beschreven.
Les 1: Never assume - it makes an ass out of u and me!
De start
Kort daarna kon ik starten bij een KMO in een functie die me op het lijf geschreven stond. Behalve de functie was ook het contact tussen de collega's onderling geweldig positief. Met heel wat enthousiasme pendelde ik dagelijks 3 uur heen en terug, klopte ik overuren en haalde ik na verloop van tijd de beoogde resultaten. Binnen deze functie en binnen het team zat ik echt in mijn element.
Hoe langer hoe meer begon het me echter te dagen dat ik iets miste… Het was moeilijk om de vinger er juist op te leggen maar zowel mijn collega's als ik verloren de drive om tot het uiterste te blijven gaan. Een voor een zag ik mijn geliefde collega's op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. En ook ik kon dit niet blijven volhouden.
Les 2: "No matter how long we have traveled down the wrong road, we can always turn around!" - Sheila Burke
Het kantelmoment
Binnen mijn familie en vriendenkring werd ik aangemoedigd om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Mijn omgeving merkte dat ik minder gelukkig en gemotiveerd voor de dag kwam. Met hun steun ben ik dan ook 1 jaar na de start op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.
Behalve de ervaring uit mijn eerste job had ik ook kennis opgedaan over hetgeen ik zocht in een werkgever. Ik zocht niet alleen naar een leuke functie binnen een fijn team, maar ook naar waarden en normen die overeenkwamen met de mijne alsook naar wederzijdse waardering en erkenning. Alvorens te solliciteren bekeek ik ook of het bedrijf qua bedrijfscultuur ook effectieve acties ondernam in plaats van enkel wat woorden op een website te plaatsen. Zo kwam ik in mijn huidige functie bij Arteel terecht.
Meteen na de start bij Arteel - 4 jaar later nog steeds - kon ik exact de vinger leggen op hetgeen ik gemist had. Erkenning & Waardering binnen een hechte bedrijfscultuur. Het lijkt simpel en dat is het eigenlijk ook.
Les 3: "A little recognition goes a long way" - Mike A. Cuma
De conclusie
Door dit verhaal neer te schrijven wil ik zeker niet veralgemenen of spreken van een verschuiving binnen mijn generatie (een term waar ik zelf een hekel aan heb) van loonvoordelen en jobtitels naar waarden en normen. Ik geloof echter wel dat de focus op waardering, inhoud en cultuur uiteindelijk altijd een beter resultaat naar voor zal brengen dan de focus enkel op het monetair loonbeleid.
Stressexpert en auteur Luc Swinnen vat mijn verhaal het best samen: "Een prestatiegerelateerd compliment geldt als een beloning. Het verhoogt de status van de werknemer. Mensen hebben meer vertrouwen in de toekomst als ze af en toe een complimentje krijgen. Ze voelen dat ze bij de groep en de firma horen. Het roept ook een gevoel van eerlijkheid op die een heel grote rol speelt bij het motiveren van de werkgevers."
Iedereen kan zich engageren om meer aan erkenning & waardering te doen. Of je nu een functie bekleedt met teamverantwoordelijkheden of niet, een functie binnen de profit of non-profit sector, op het werk of in de privésfeer - het is niet moeilijk om kleine veranderingen door te voeren.

Doe jij al voldoende?

Steffi Simons


$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/loyalty.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/engagement.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/welzijn.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/performance.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/cultuur.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/leadership.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/change.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/contact.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

change,3,cultuur,19,engagement,17,leadership,14,loyalty,2,performance,8,welzijn,18,
ltr
item
HR Nieuws: 27 - gewaardeerd & geëngageerd?
27 - gewaardeerd & geëngageerd?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRPj5fnLPZ8Pjo1JDa6xPIJMaLB9kZ7SuDB_l9ZXUssWzjbu9styAg7eKLkz1sl_e7HdmYZhp4QkIdi2Kfm3GcR2xdOffAL65BWE7SolWOJ_x5A_1cNNLYy6Ps6sfutCwaU7YkTKs5JtG_/s1600/27+gewaardeerd+en+geengageerd.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRPj5fnLPZ8Pjo1JDa6xPIJMaLB9kZ7SuDB_l9ZXUssWzjbu9styAg7eKLkz1sl_e7HdmYZhp4QkIdi2Kfm3GcR2xdOffAL65BWE7SolWOJ_x5A_1cNNLYy6Ps6sfutCwaU7YkTKs5JtG_/s72-c/27+gewaardeerd+en+geengageerd.jpeg
HR Nieuws
https://www.hrnieuws.be/2017/07/27-gewaardeerd-geengageerd.html
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/
https://www.hrnieuws.be/2017/07/27-gewaardeerd-geengageerd.html
true
2714285598306982913
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zoaps 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy